miercuri, 22 februarie 2012

Martisorul la Muzeul Satului


DE MĂRŢIŞOR LA MUZEUL SATULUI….


În această perioadă, Muzeul Satului se află sub semnul iubirii şi al primăverii!

După Sfântul Valentin, la Muzeul Satului, a sosit vremea mărţişorului - vestitor al primăverii, pe care Muzeul Satului vi-l oferă cu drag în perioada  20 februarie - 8 martie 2012.

Mărţişoarele vor putea fi achiziţionate de la artiştii plastici şi meşterii care vor fi în Muzeul Satului, de luni până duminică, între orele 10.00 – 16.00 în perioada menţionată, precum şi la evenimentul Dragobetele, sărbătorit în perioada 24-26 februarie 2012.

Tradiţia spune că purtătorul mărţişorului era ferit de rele şi de boală şi-i mergea bine tot anul. Ba chiar avea şi efect de păstrare a frumuseţii, căci fetele din Muntenia care-şi legau amuleta la gât sau la mână aveau obrajii rumeni şi pielea albă şi frumoasă tot anul.

În prezent, fie că este purtat la mână, la gât ori pe reverul hainei, mărţişorul rămâne un dar apreciat şi primit cu bucurie de toate doamnele şi domnişoarele.

Prin unele părţi ale ţării, mărţişorul este oferit şi băieţilor/bărbaţilor, de aceea vă aşteptăm la muzeu perechi-perechi, pentru a vă oferi cele mai frumoase şi vesele mărţişoare.

Aşadar, vă aşteptăm la muzeu să admiraţi iarna şi frumuseţea ei la sat precum şi mărţişoarele unice, vesele, colorate care vestesc firav venirea primăverii.

De Dragobete...la Muzeul Satului