vineri, 25 decembrie 2009



CRACIUN FERICIT! SI LA CAT MAI MULTE BUCURII. Asta va doresc si va poftesc in "casa mea" unde veri fi serviti cu o felie-doua de cozonac facut in casa. Ca...doar e Craciunul, nu? Si la aceasta mare sarbatoare, cozonacul este doar o mica parte din ceea ce alcatuieste meniul servit la mesele intinse si pline de bucate. Cand zici Craciun, te invaluie parca mirosul de cozonac si sarmale, carnati de casa, caltabosi si cate altele.
In ajunul Craciunului, o vezi parca pe bunica dar si pe mama alergand de colo pana colo ca sa pregateasca ce-i mai bun pentru cei dragi ai casei. Daca esti la tara si zapada te-a gonit de pe ulita inghetata, focul din soba cu lemn de brad ce imprastie in camera un miros imbatator, pare sa fie singurul loc in care ai vrea sa te afli. Bratele incapatoare ale mamei, mirosul de scortisoara si vanilie ce se imprastie de la hainele bunicii sau mirosul de ger adus de-afara de bunicul, te poarta pe aripile povestilor lui Creanga. Nu mai misca nimic si nimeni, doar din cand in cand se mai aude cate un latrat de caine, trezit din somn de vreo vrabie venita sa-i ciuguleasca din painea data de stapani, drept rasplata unui paznic strasnic. Se lasa seara si toti ai casei se leapadade straiele vechi si le imbraca pe cele de sarbatoare. Toata lumea merge la biserica, in caruta trasa de cai. Infofoliti din cap pana in picioare cu haine groase si paturi de lana, traverseaza jumatate din sat si ajung in sfarsit la biserica. Nu sunt singurii veniti, biserica e plina. Se aud din ce in ce mai tare si mai clar vocile copiilor ce canta colinde. Sunt colinde ale caror versuri au fost scrise din inima si respect pentru Iisus.

Trei pastori se intalnira
Trei pastori se intalnira
Raza soarelui, floarea soarelui
Si asa se sfatuira:

Haideti fratilor sa mergem
Haideti fratilor sa mergem
Raza soarelui, floarea soarelui
Floricele sa culegem.

Si sa facem o cununa
Si sa facem o cununa
Raza soarelui, floarea soarelui
S-ompletim cu voie buna.

Si s-o ducem lui Cristos
Si s-o ducem lui Cristos
Raza soarelui, floarea soarelui
Sa ne fïe de folos.

Timpul trece si miezul noptii soseste. Cantecele ne umplu inima de bucurie si speranta. Ne strangem mainile fericiti si cantam cu totii in cor

Astazi s-a nascut Hristos
Mesia chip luminos
Laudati si cantati
Si va bucurati!!!!!!

Mititel infasetel
In scutec de bumbacel
Laudati si cantati
Si va bucurati

Neaua ninge
Nu-l atinge
Vantul bate
Nu-l razbate
Laudati si cantati
Si va bucurati!!!!!!!

Si de acum
Pana-n vecie
Mila domnului sa fie
Laudati si cantati
Si va bucuratï!!!!!!

CHRISTOS S-A NASCUT!
CRACIUN FERICIT TUTUROR!

Un comentariu:

  1. Am zabovit mult pe la dv. Toate postarile sunt interesante si pe intinderi mari aveti talent!
    O sugestie: faceti valuri! aveti cu ce. Vizitati bloguri asemanatoare si dati veste ca ati trecut pe acolo: o sa-mi spuneti ca este de prost- gust! Partial - asa este, dar cum as fi dat de blogul dv. ??? Cu greu ...am nimerit. Va doresc zbor inalt !

    RăspundețiȘtergere