luni, 4 ianuarie 2010

FESTIN COREEAN/Korean feast
















Poza realizata de VICTOR STROE/JURNALUL NATIONAL


Trei mâncăruri aflate în topul preferinţelor

Japchae este aromată şi colorată, de aceea este prezentă întotdeauna pe mese la petreceri. Legumele şi carnea de vită prăjite separat se amestecă apoi cu tăiţeii limpezi, sos de soia şi alte mirodenii. Fiind unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, este regăsit de asemenea şi la marile banchete.

Reţeta de japchae este veche şi, în acelaşi timp, nouă. Tăiţeii au fost adăugaţi pentru prima dată în 1930. Conform însemnărilor din timpul dinastiei Joeseon, un număr mare de legume - cum ar fi rădăcina de clopoţel (o plantă care se găseşte doar în Asia de Est şi care în Coreea are o specie aparte, rădăcina ei putând fi gătită), ridichi, apoi un fel de ferigă comestibilă, angelică, vinete, ghimbir, o varietate comestibilă de creasta-cocoşului şi, la fel, o varietate de flori de crin - era folosit pentru prepararea japchae.


BULGOGI ŞI KIMCHI

Realizat din bucăţi subţiri de carne de vită marinate într-un amestec de sos de soia, zahăr, ceapă verde, usturoi, piper negru, seminţe de susan şi ulei de susan, apoi fripte pe tablă, bulgogi este cel mai popular fel de mâncare din Coreea.

Cât despre kimchi - un fel de mâncare preparat din legume murate -, acesta este consumat zilnic. Conţine în general un nivel ridicat al bacteriei de acid lactic, acizi organici şi alte nutriente, cum ar fi vitamine, minerale, fibre, toate obţinute ca rezultat al fermentării. Au fost raportate foarte multe beneficii ale consumului verzei kimchi, inclusiv efecte anticancer, efecte hipolipidemice, efecte antioxidante şi antiîmbătrânire, precum şi activarea componentelor detoxifiante. Kimchi este cunoscută pe scară largă ca fiind o mâncare sănătoasă şi nutritivă.


Japchae - Tăiţei sticloşi cu legume prăjite

Ingrediente: un castravete verde, 50 g ceapă, 30 g rădăcină de clopoţel, un sfert de morcov, 100 g carne de vită. Sosul pentru carnea de vită: O lingură cu sos de soia, 1,2 lingură cu zahăr tos, două linguriţe cu ceapă verde tocată, o linguriţă cu usturoi zdrobit, o linguriţă cu sare de susan, două linguriţe cu ulei de susan, 5 ciuperci shiitake, două ciuperci urechi de lemn, sare, un ou, 50 g tăiţei sticloşi. Sosul pentru tăiţei: o jumătate de lingură cu sos de soia, o linguriţă cu zahăr, o linguriţă cu ulei de susan.
Preparare: Castravetele se taie în bucăţi de circa şase centimetri, apoi în fâşii subţiri. Se presară cu sarea, apoi se scurg de apa formată şi se prăjesc uşor în ulei. Rădăcina de clopoţel se presară cu sare, se spală ca să elimine din miros, se taie în fâşii subţiri şi se prăjeşte în ulei împreună cu ceapa tăiată fâşii. Morcovul se taie la dimensiunea castravetelui, se taie fâşii, se sărează şi, după ce se scurge de apă, se prăjeşte în ulei. Se spală ciupercile urechi de lemn şi ciupercile shiitake, se storc ca să elimine apa, se taie fâşii subţiri şi se prăjesc în ulei, adăugând puţină sare. Gălbenuşul se separă de albuş, se prăjesc în ulei şi se taie în fâşii subţiri şi lungi de circa 5 centimetri lungime. Tăiţeii se fierb în apă clocotită, se pun în apă rece şi se scurg. Se prăjesc în ulei şi se amestecă bine cu sosul preparat anume pentru ei. Când toate ingredientele sunt gata, se pun într-un bol, se amestecă şi se servesc pe un platou, garnisite cu fâşiile de ouă.


Bulgogi - Grătar coreean

Ingrediente: 500 g carne de vită, puţină pudră de nucă; sos pentru carnea de vită: 4 linguri cu sos de soia maturat, 4 linguri cu suc de pere, două linguri cu zahăr, o linguriţă cu suc de ghimbir, o lingură şi jumătate cu miere, o lingură cu ceapă verde tocată, o lingură şi jumătate cu usturoi pisat, o lingură cu sare de susan, o lingură cu ulei de susan, o jumătate de linguriţă cu piper.
Preparare: Se şterge orice urmă de sânge de pe carnea de vită, se îndepărtează muşchiul şi grăsimea şi se taie în bucăţi de 10 centimetri lungime şi 5 centimetri grosime de-a lungul fibrei. Se marinează carnea într-un amestec de suc de pere, zahăr şi suc de ghimbir. Se amestecă restul de ingrediente pentru sos şi se toarnă peste carne, presând carnea cu mâna ca să se acopere cu marinată. Se lasă carnea să stea 30 de minute sau mai mult, se scoate şi se pune pe o tablă încinsă ca să se frigă, apoi se întoarce şi pe cealaltă parte. Se scoate pe un platou şi se presară cu pudra de nuci.


Baechu-kimchi - Kimchi din varză chinezească

Ingrediente: o varză. Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă, 4 căni cu apă, o cană cu pudră de ardei iute, un sfert de cană cu zeamă de carne, o cană cu ridichi (100 g), o jumătate de cană cu pere tocate, o jumătate de cană cu creveţi săraţi, două linguri cu zahăr, 30 g ceapă verde, 30 g leuştean, 30 g frunze de muştar, o lingură cu usturoi tocat, o linguriţă cu ghimbir tocat, o jumătate de cană cu ţipar sărat.
Pentru paste de orez: o lingură cu făină de orez bogat în gluten, o jumătate de cană cu apă, o linguriţă cu sare.
Preparare: Varza se curăţă de frunzele de la suprafaţă şi se taie în jumătăţi. Se amestecă o jumătate de cană de sare cu apă, se pune peste varză şi se presară cu restul de sare. Se lasă astfel opt-zece ore, întorcând varza din când în când ca să se mureze uniform. Când este gata, se scoate varza din apa sărată, se clăteşte cu apă şi se pune într-o strecurătoare ca să se scurgă. Se toacă o ridiche tare în bucăţele, împreună cu o pară şi se pun într-un bol. Se adaugă usturoiul, ghimbirul şi creveţii săraţi. Se presară ceapa verde, leuşteanul şi frunzele de muştar, tăiate în bucăţi de doi centimetri. Se toarnă deasupra un amestec din zeama de carne şi pudra de ardei iute roşu şi se amestecă. Se adaugă ţiparul şi zahărul şi se amestecă. Se toarnă sosul peste varză. Ca să se evite deformarea verzei, se înfăşoară cu frunzele îndepărtate, se pune într-un bol şi se lasă să fermenteze. Dacă va fi servită imediat, pasta de orez turnată deasupra îi va spori aroma.



Publicat aici: http://bucatarie.jurnalul.ro/stire-caiet-de-retete/trei-mancaruri-aflate-in-topul-preferintelor-526682.htmlThree dishes that are top choices

Japchae is flavored and colored, so it is always present on the tables at parties. Vegetables and beef are roasted separately and then mixed with clear noodles, soy sauce and other spices. As one of the most popular dishes, is also found in the large banquets.

Japchae formula is old and, while nine. Noodles have been added for the first time in 1930. According to notes of Joeseon dynasty, a large number of vegetables - such as the root of a bell (a plant found only in East Asia and Korea has a separate species, its roots can be cooked), radishes, and a kind of edible fern, angelica, eggplant, ginger, an edible variety of rattle, and like a lily flower variety - was used to prepare japchae.

BULGOGI AND Kimchi

Made of thin pieces of beef marinated in a mixture of soy sauce, sugar, green onion, garlic, pepper, sesame seeds and sesame oil, then roasted on the board, bulgogi is the most popular dish of
Korea.

As Kimchi - a dish prepared with pickled vegetables - it is consumed daily. It has generally a high level of lactic acid bacteria, organic acids and other nutrients such as vitamins, minerals, fibers, all obtained as a result of fermentation. Have been reported many benefits of consuming cabbage Kimchi, including anticancer effects, hipolipidemice effects, antioxidant and anti-aging effects, and activation of components of detoxification. Kimchi is widely known as a healthy and nutritious food.

Japchae - glass noodles fried vegetables

Ingredients: a green cucumber, 50 g onion, 30 g root of a bell, one quarter of carrot, 100 g beef.
Sauce for beef: A tablespoon of soy sauce, 1.2 teaspoon of granulated sugar, two teaspoons of minced green onion, a teaspoon of crushed garlic, one teaspoon sesame salt, two teaspoons of sesame oil, 5 mushrooms Shiitake, two wood ear mushrooms, salt, one egg, 50 g glassy noodles. Sauce for noodles: half tablespoon soy sauce, a spoonful of sugar, one teaspoon of sesame oil.
Preparation: Cut the cucumber into pieces about six inches, then in thin strips. Sprinkle with salt, then dripping water up and fry gently in oil. Sprinkle with bell root salt, wash to remove the smell, cut into thin strips and fry in oil with onion cut into strips. Carrots are cut to the size of cucumber, cut strips, adding salt and, when water flows, fry in oil. Wash mushrooms and wood ear mushrooms Shiitake, squeeze to remove water, cut thin strips and fry in oil, adding salt. Yolk is separated from the white, are deep-fried and cut into long thin strips about 5 inches long. Boil noodles in boiling water, place in cold water and drain. Fry in oil and mix well with sauce prepared for them. When all ingredients are ready, place in a bowl, mix and serve on a platter, sprinkled with strips of egg.

Bulgogi - Korean Barbecue

Ingredients: 500 g beef, a little coconut powder, beef sauce: 4 tablespoons soy sauce matured, 4 tablespoons pear juice, two tablespoons sugar, one teaspoon of ginger juice, one tablespoon and a half
honey, a tablespoon of minced green onion, and half a tablespoon crushed garlic, one tablespoon sesame salt, a tablespoon of sesame oil, half teaspoon pepper.
Preparation: Remove all traces of blood from beef muscle and fat removed and cut into pieces 10 inches long and 5 inches thick along the fiber. Meat is marinated in a mixture of pear juice, sugar and ginger juice. Mix remaining ingredients for sauce and pour over meat, pressing flesh with hand to cover with marinade. Allow meat to stand 30 minutes or more, take and place on a hot metal to be roast, then returns and on the other side. Remove and put to a platter and sprinkled with powdered nuts.

Baechu-Kimchi - Kimchi in Chinese cabbage

Ingredients: a cabbage.
For pickling cabbage: a cup coarse salt, 4 cups water, one cup powdered pepper, quarter cup of beef broth, a cup radish (100 g), half cup of chopped pears, a half cup salted shrimp, two tablespoons of sugar, 30 g onions, 30 g Lovage, 30 g leaf mustard, a tablespoon of chopped garlic, a teaspoon of chopped ginger, half of cup salted eel.
Rice pasta: one tablespoon of rice flour rich in gluten, half cup water, one teaspoon salt.
Preparation: Cabbage leaves are cleaned from the surface and cut into halves. Mix half cup of salt water, place over cabbage and sprinkled with remaining salt. Allow as eight to ten hours, turning occasionally sprouts to the evenly marinate. When ready, remove the cabbage from salt water, rinse with water and place in a colander to flow. Then chopped to pieces a strong radish with a pear and place in a bowl. Add garlic, ginger and salted shrimp. Sprinkle green onions, lovage and mustard leaves, cut into pieces about two inches. Pour over a mixture of meat juice and red pepper powder and mix. Add eel and sugar and mix. Pour sauce over cabbage. To avoid distortion of cabbage, are wrapped with leaves removed, place in a bowl and allow to ferment. If you served immediately, poured over rice paste will enhance the flavor.

Published here: http://bucatarie.jurnalul.ro/stire-caiet-de-retete/trei-mancaruri-aflate-in-topul-preferintelor-526682.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu