duminică, 26 decembrie 2010

Stelute de Craciun cu rodie si cocos/Pomegranate and coconut Christmas stars

















Ei....cine ma cunoaste stie ca tin la traditii, dar m-am cam saturat de aceleasi mancaruri servite la masa de Craciun anul trecut, anul celalalt si tot asa.
Anul acesta m-am gandit ca ar fi bine sa mai schimb cate ceva. Si am optat pentru dulciuri. Am zis ca o sa fac....si-o sa dreg...si tot n-am schimbat nimic. Asta din lipsa de timp. Dar ma pregatisem sufleteste si chiar inventasem acum vreo 2-3 saptamani o reteta. Asta e, poate ideea de Craciun o pun in practica de Anul Nou, cine stie??
Pe scurt...stelute cu rodie si cocos, asta era ideea si aici o sa pun reteta, caci nu-mi place sa tin chiar totul pentru mine.

Stelute de Craciun cu rodie si cocos

Ingrediente: 250 ml lapte de cocos, 300 ml lapte dulce, 100 g zahar tos, doua pliculete zahar vanilinat, un pic de sare, 75-100 g nuca de cocos, 10 g gelatina, o rodie, scortisoara.

Gelatina se pune la inmuiat in putin lapte dulce si se lasa sa se umfle. Laptele de cocos si laptele dulce se pun intr-un tuci sau o oala care nu lipeste. Se pune zaharul tos si sarea, se fierbe totul 15 minute apoi se adauga nuca de cocos. Se mai fierbe cinci minute la foc mic, se adauga zaharul vanilinat, seminte de rodie si gelatina. Se amesteca bine ca sa se dizolve gelatina si compozitia rezultata se pune in forme de stelute din silicon stropite cu putina apa rece apoi scurse. Se lasa sa se raceasca apoi se introduc la rece pentru minim o ora. Se scot cu grija din forme, se aseaza pe farfurii, se presara cu scortisoara si seminte de rodie.

Cine doreste, cand serveste steultele, poate sa torne deasupra sirop de rodie, sos de menta sua sos de vanilie sau pur si simplu sa puna cate un mot de frisca pe fiecare steluta. De asemenea, recomand sa se guste compozitia si daca vi se pare ca nu este suficient de dulce, se mai poate adauga zahar tos sau zahar pudra, caci se topeste mai repede.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu