vineri, 1 iunie 2012

1 Iunie 2012 - Ziua internationala a copilului la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Bucuresti



1 iunie la Muzeul Satului


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează vineri, 1 iunie 2012, evenimentul Satul de altădată prin ochii copiilor ocazionat de Ziua Internaţională a Copilului.

Începând cu ora 9.30, sunt aşteptaţi cu mic cu mare, ştrengari sau copii cuminţi, să înveţe din tainele grădinăritului - în stil ecologic, cum se cultivau odată, în grădinile bunicilor.
Desigur, ca o confirmare că la Muzeul Satului se plantează la fel ca în grădinile de la ţară, vom avea nevoie de ajutorul bunicilor dar şi al părinţilor, amatori sau profesionişti în arta grădinăritului.

Cele mai frumoase jocuri ale copilăriei sunt imortalizate în piatră de către artista Rita Şapira Shain dar şi în desenele şi picturile copiilor care au participat la concursul iniţiat de Muzeul Satului, rezultat cu o expoziţia„Satului de altădată prin ochii copiilor”.

Ziua copilăriei va sta şi sub semnul dansului pe ritmuri italiene împreună cu elevii Şcolii Italiene „Aldo Moro” şi ritmuri clasice cu lebede mici, membre ale trupei de balet clasic „Studio M” – Opera Română, sub semnul poveştilor din cartea „Îndrăzneţul Tom”, a cărui viaţă ne este dezvăluită de creatoarea cărţii, Doina Iovănel Spineanu.

Pentru cei mai ştrengari dintre copii, actorul Costin Teodorescu va prezenta câteva scamatorii şi jocuri, numai bune de arătat prietenilor sau colegilor de clasă.


Partener general: BRD Groupe Societe Generale
Parteneri Media: Jurnalul National, Agerpres, Zile si Nopţi, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Sapte Seri, Radio Itsy Bitsy
Parteneri: Terra Magazin şi Doxi – Editura CD Press, Editura Artemis, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, Asociaţia BIO România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu